maanantai 23. syyskuuta 2013

No oho!

Tähtitieteellinen kesä on takana ja talvi edessä. Aurinko on siirtynyt pohjoiselta pallonpuoliskolta eteläiselle, mutta onneksi varsinaisiin talvipimeisiin on sentään vielä matkaa. Kuin varkain on ensimmäinen lukuvuoden viidestä näytöksestä ehtinyt jo lähes päätökseen, kun HeKuMa viimein heräilee kesälevoltaan.

Ja mitäs kaikkea sitten on meneillään tai tuloillaan? No näitä nyt ainakin:

Kollektiivinen luonnoskirja

Kyprokselta InSEA'n kongressin työpajasta lähti kesällä 2012 maailmalle noin 40 luonnoskirjaa. Kirjojen on määrä kiertää eri kuvantekijöillä ja palata lopulta taiteella täyttettyinä näytteille vajaan vuoden kuluttua pidettävään Melbourne’n kongressiin. Yksi kirjoista päätyi kevään kiireiden keskellä HeKuMa:n haltuun ja nyt tarkoitus on kierrättää sitä eteepäin kaikille halukkaille. Viimeinkin! Jos haluat luonnoskirjan luoksesi, laita viestiä osoitteeseen helsinginseudun.kuvismaikat (at) gmail.com

Tämän yhteisötaiteellisen prosessin aikana voi oppia siitä, mitä iloa ja hyötyä on jakaa ideoita ja kuvia, jatkaa työskentelya eri virikekuvien pohjalta ja vaikka vain joukolla aktivoitua kuvantekijöinä.

Syyskauden kuvahaaste: Valoa!

Taannoinen talvikvartaalin haaste tuotti hienoja tuloksia, nyt pitää saada lisää. Syksyn teemana on valo - tai sen katoaminen, miten ikinä haluattekaan. Ja säännöthän ovat yksinkertaiset: TEE KUVA ja jaa se muiden HeKuMalaisten kanssa, julkaisupaikkoina toimivat sekä HeKuMan facebook-sivu että tämä blogiMikä tahansa väline tai menetelmä sopii, ainoa vaatimus on, että kuva on itse aikaansaatu ja uusi, juuri tätä haastetta varten tehty.

Ellen Gallagher @Sara Hildén Tampereella 

HeKuMa:n ihka ensimmäinen näyttelyreissu suuntautuu katsomaan Ellen Gallagheria Sara Hildénin taidemusoon Tampereelle lauantaina 26.10.2013. Ajatuksena on matkustaa yhdessä esim. junalla Tampereelle, vierailla museossa, nauttia näyttelystä, ehkä yhteisestä ruokailusta sopivassa paikassa ja palata sitten takaisin illansuussa Helsinkiin. Tarkempaa infoa on luvassa myöhemmin, jos kiinnostuit laita viestiä osoitteeseen helsinginseudun.kuvismaikat (at) gmail.com.

Nauttikaa syksystä!

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti